Alle Relaties | Spirit Jeugd & Opvoedhulp

Spirit Jeugd & Opvoedhulp

Missie van Spirit

Spirit staat voor inspiratie, inspiratie zorgt voor positieve energie. En met die positieve energie denkt Spirit in kansen en handelt zij vanuit de mogelijkheden die zij samen met het gezin ziet voor het ontwikkelperspectief van de jeugdige. Over hoe Spirit het werk doet, zijn en blijven zij in gesprek met jongeren, ouders, pleegouders, opdrachtgevers, partners en alle andere betrokkenen bij de jeugdhulp.

Veranderen is beter worden

Spirit heeft al in 2013 het proces ingezet van permanent veranderen. Zij kon daardoor makkelijker meebewegen met de ontwikkelingen, die sinds de transitie in 2015 werden geintroduceerd door de gemeenten. Het ontwikkelen van verandervermogen heeft veel gevergd van de medewerkers. Er moest worden gekrompen en er werd afscheid genomen van medewerkers die met hart en ziel verbonden waren met het vak en Spirit. Dat deed pijn. Maar door de manier waarop Spirit zich heeft getransformeerd in een organisatie met veranderkracht, kon zij de ontwikkelingen in 2015-2017 aan.

Spirit is sterk op de kracht van de professionals gaan steunen. De professionals staan voor de zorg en de kwaliteit daarvan. Het was dus de kunst om de organisatie op een beperkt aantal kernpunten te sturen. Aspectu (ADD) heeft samen met een team van medewerkers en de raad van bestuur een kerndashboard ontwikkeld (voorbeeld blad bezetting):

Spirit en Aspectu (ADD) zijn sinds 2005 strategische partners.

Aspectu

Focus op Prestaties